Skip to content

Biografie

Mijn naam is Petri van de Langenberg, geboren op 25-05-1996 in Ammerzoden.  Ik ben een afgestudeerde dansdocente aan de Fontys Academie voor danseducatie.

Mijn passie voor dans ontstond rond mijn 14e jaar. Hoe jong ik ook was, ik was er zeker van dat ik na mijn middelbare school naar de dansacademie wilde. Ik startte met klassiek ballet en volgde iedere zaterdag de oriëntatie cursus op ArtEZ dansacademie, waar ik met verschillende technische dansstijlen kennis maakte. Daarnaast ging ik extra modern volgen en ging ik door met Hip hop in een wedstrijd team. Op mijn 15e deed ik auditie voor de opstapcursus op Fontys dansacademie en werd toegelaten. Bij Lucia Marthas in Amsterdam volgde ik de oriëntatieklas. Al deze lessen volgde ik buiten school om mijn droom waar te maken: toegelaten worden op de HBO opleiding docent dans.

In 2013 was het zover. Na spannende auditiedagen was ik aangenomen op Fontys Dansacademie. Vanaf dat moment startte mijn grote avontuur. Tijdens mijn opleiding aan de Academie voor Danseducatie heb ik een grote ontwikkeling doorgemaakt, zowel in mijn ervaring als dansdocent, danser en als persoon. Tijdens mijn opleiding heb ik veel ervaring op gedaan als dansdocente. Van een dansproject op het speciaal onderwijs, het creëren van theater/dansvoorstellingen op basisscholen in achterstandswijken in Curaçao tot het geven van expressief/creatieve lessen in het basisonderwijs. Tijdens mijn afstudeerproject heb ik onderzocht hoe ik Kanjertraining kon vertalen naar een dansante vorm. Dit was een project die ik voor de kleutergroepen op Basisschool de Schakel in Ammerzoden heb ontwikkeld. Om iedere dag te mogen dansen heb ik naast veel plezier, ook veel inzet en doorzettingsvermogen nodig gehad. In juli 2017 heb ik mijn HBO diploma Docent Dans behaald. Op dit moment ben ik  werkzaam op diverse dansscholen en in het basisonderwijs. Ik vind het geweldig om mijn passie over te dragen aan mijn leerlingen en word hier iedere dag weer vrolijk van!

Naast het lesgeven in dans focus ik me nu op de HBO deeltijd opleiding Pedagogiek. Ik ben erg geïnteresseerd in de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren. Op dit moment doe ik vrijwilligerswerk bij de Kindertelefoon. Hier leer ik veel over gesprekstechnieken en kan ik kinderen een luisterend oor bieden en een stapje verder helpen. Dit geeft mij enorm veel voldoening! Naar mijn mening kan dans en pedagogiek erg goed gecombineerd worden en zie ik hier veel kansen in voor in de toekomst.